Profiders - Tijdschriften - Chattalk - E-cards - Netiquette - Clubs - Zoekmachines

.
Woorden die beginnen met een Y - y - y - Y - y - Y

Y2k

"Year 2000", doorgaans genoemd in combinatie met computerproblemen bij de overgang van 1999 naar 2000. Eind jaren negentig ontstond er grote onrust onder ICT-experts over de millenniumbug. Het probleem hiervan was dat in allerlei computersystemen bij het opslaan van de datum alleen de laatste twee cijfers van het jaar werden gebruikt. 29 december 1977 werd bijvoorbeeld opgeslagen als 29-12-77. In de beginperiode van de computer werd dat gedaan om te besparen op de toen erg dure geheugenruimte. Ook verwachtten programmeurs vaak niet dat hun programma's de eeuwwisseling zouden halen.

 

YAML

"Yet Another Markup Language" is een mens vriendelijk, grens-overschrijdende taal, op unicode gebaseerde gegevens serialization taal ontworpen rond de gemeenschappelijke inheemse structuren van agile* programmeertalen. Meer>>

* flexibelere (agile) manier van werken anders dan de traditionele (waterval) methodologieën.

 

Yellow Book

Het boek (specificatie) van de CD-ROM, anno 1984. waarin de standaard (fysieke formaat) van Philips en Sony staat beschreven.

 

yEnc

Bestanden die gepost worden op usenet kunnen in verschillende coderingen gepost worden, de meest voorkomende zijn de b-news plus codering en yEnc.

Meer>>

 

Yotta

"Yotta" (symbool: Y) is het SI-voorvoegsel dat gebruikt wordt om een factor 1024 (gelijk aan 10008 of één quadriljoen) aan te duiden.

Het wordt gebruikt sinds 1991; de naam is afgeleid van het Griekse "octo" voor acht. Momenteel is yotta het grootste officiële voorvoegsel.

 

Yottabyte

1000 zettabyte, = 1 000 000 000 000 000 000 000 000 bytes dus 1 quadriljoen bytes. = 1024

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem a.u.b. Contact met ons op!

Technotaal.com is een website van: CRIP - Creation of Resources Information Programs