Profiders - Tijdschriften - Chattalk - E-cards - Netiquette - Clubs - Zoekmachines

.
Woorden die beginnen met een W - w - w - W - w - W

W3C

W4C

"World Wide Web Consortium" Internationale organisatie die de ontwikkelingen op het web volgt en evt. standaardiseerd.

 

Waitstate

 

WAN

"Wide Area Network"

 

WAP

"Wireless Applcation Protocol" Regelgeving om te internetten met een portable telefoon. Een traag en duur systeem.

 

Watt

W = V x I
Verm. (W) = Spanning(V) x Stroom(I)

"Watt" = eenheid van vermogen is genoemd naar de Schots ingenieur James Watt. Op veel electrische- / electronische apparaten staat aangegeven wat ze gebruiken aan electrischvermogen. Over het algemeen wordt het maximale verbruik weergegeven. Dat is niet het continu verbruik.

 

.wav
WAV-bestand

Extensie van een digitaal geluidsbestand wat op de PC met geluidskaart kan worden afgespeeld.

 

Wavetable

Geheugen met, meestal instrumentale"voorbeeldgeluiden" op de geluidskaart.

 

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem
a.u.b. Contact met ons op!

Websites van CRIP
: Houtdomein - Vloerdomein - Wooddomain - Webdesign - Ardennen-Famenne - Wintersport Ardennen

Web

"World Wide Web" Een wereld omspannend netwerk van computers.

 

Web-based e-mail

Dit e-mail programma is van iedere PC, die aangesloten is op het internet te gebruiken, integenstelling van POP e-mail daar is weer speciale software voor nodig zoals bij Outlook Express.

 

Web-browser

Een webbrowser (ook wel (internet)browser of bladerprogramma genoemd) is een computerprogramma om webpagina's te kunnen bekijken. Populaire browsers zijn Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera en Google Chrome.

Het gebruik van een browser is in de volksmond synoniem aan surfen op het internet.

 

Webcam

Digitale camera die speciaal bedoeld is om beelden via het web te verspreiden. Gebruikt bij Chatten, videoconfercies en opservatie.

 

Webdesigner

Ontwerper van websites.

 

Webmaster

Beheerder van een website. Verantwoordelijk voor het onderhoud.

 

Website

 

Internetruimte letterlijk gevuld met één tot honderdenpagina's tekst, bestanden afbeeldingen al dan niet bewegend.

 

Weerstand (Wet van Ohm


Kleurcode koolstof weerstanden

Een weerstand is een elektrische component en dat dient om elektrische stroom in een netwerk beperkt door te laten. Er zijn verschillede soorten weerstanden. Tegenwoordig worden in audio- en video compenenten veelal de koolstof weerstand toegepast.
Potentiometers zijn variabele weerstenden.


Koolstof


Opbouw-


Inbouw-


Schuif-


Schematisch-

Definitie:
Niet alle materialen geleiden de stroom even goed. De tegenstand die geboden wordt,
noemt men weerstand.

 

WEP

"Wireless encryption protocol"

 

Werkgeheugen

 

Of intern geheugen of RAM "Random Access Memory" Alle software ook die van het besturingsysteem werken met dit geheugen. Meer geheugen des te meer snelheid.

 

Zonnepanelen vergelijken? Doe de dakcheck, en vraag direct offertes aan!

WFC

"Wide Field Camera" zie ook ACS of...klik hier

 

WhatsApp

WhatsApp Messenger is een mobiele berichtenapp waarmee je berichten kunt uitwisselen zonder dat je hoeft te betalen voor sms-berichten. WhatsApp Messenger is beschikbaar voor iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android en Nokia en ja hoor, deze telefoons kunnen allemaal berichten naar elkaar sturen! Aangezien WhatsApp Messenger gebruikmaakt van hetzelfde internetabonnement dat je gebruikt voor e-mailen en surfen op internet, hoef je niets te betalen voor de berichten die je stuurt om in contact te blijven met je vrienden. Naast het verzenden van berichten kunnen gebruikers van WhatsApp ook groepen aanmaken en elkaar een onbeperkte hoeveelheid afbeeldingen, video's en audioboodschappen sturen.

Wifi

zie "Wireless Fidelity"

WIM

"Wireless Indentity Module"

 

Windows 95
Windows 98 -98SE- ME Windows XP

Voordat een computer doet wat er van hem verwacht wordt is er een stuursysteem nodig. Windows (ontworpen door Microsoft ) is in de hele wereld het meest toegepaste besturingssysteem voor de computer. UNIX, Linux, OS/2 en Windows NT enz. zijn meer besturingsystemen voor de zakelijke/profesionele markt.

 

WinZip

Software. Comprimeer programma voor het in- en uitpakken van bestanden. Gratis op www.winzip.com

 

Wireless Fidelity

Snelle draadlose communicatie tussen computers door middel van het "802.11b" protocol. Theoretisch kunnen snelheden van 11Mbps worden gehaald met "Wifi". Voor meer informatie klik hier.

 

Wireless Local Loop

Draadloze verbinding tussen netwerk en telefoon of computer.

 

Wisselstroom

Onder "Wisselstroom" verstaan we de vorm van elektriciteit (elektrische energie) zoals die via het elektriciteitsnet aan huis geleverd wordt. Meer specifiek is een wisselstroom een elektrische stroom met periodiek wisselende stroomzin. Wisselstroom is wat dat betreft de tegenhanger van gelijkstroom.

 

Wisselspanning

Wisselspanning is het spanningsverschil tussen twee punten waarbij de spanning (uitgedrukt in volt) wisselt volgens een sinusoïdale kromme met een frequentie van meestal 50 keer per seconde, oftewel 50 Hz. In de Verenigde Staten is de frequentie 60 Hz.

De wisselspanning wordt getransformeerd door een transformator naar hoogspanning (bijvoorbeeld 230.00 Volt) voor de distributie over grote afstanden en daarna weer omlaag getransformeerd naar 230 Volt ten behoeve van de gebruiker.

In België en Nederland worden dan twee of drie fasen en de nul aan de gebruiker geleverd, met een spanning van 230 volt tussen de nul en elke fase, en 400 volt tussen de fasen onderling, allen met een frequentie van 50 Hz.

 Alleen voor grote belastingen worden de drie fasen gebruikt
(met speciale wandcontactdozen)

Wizard

"Tovenaar" Eigenlijk meer een gids, die je stap voor stap in de juiste volgorde door installatieprocedures of documenten heen loodst.

 

WML
WMLScript

"Wireless Markup Language" Code waarin WAP-sites worden geschreven en heeft veel weg van HTML (de programmeertaal voor websites). Het maakt gebruik van bijna dezelfde structuur en tags. WML is nodig omdat een WAP-GSM niet over dezelfde technische vaardigheden beschikt als een PC wat betreft snelheid, geheugen en scherm.
WAP
"Wireless Applcation Protocol" Regelgeving om te internetten met een portable telefoon. Een traag en duur systeem.

 

Worm

Een virus variant. Worm is een programma dat zich zelf vermenigvuldigd met behulp van e-mail. Moeilijk te detecteren en te verwijderen. Last van? Probeer
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32./kleze@mm.html

 

WP

"WordPerfect" In de periode dat DOS het belangrijkste besturingssysteem was (lijkt al eeuwen geleden ca. 1990) was dit het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma.

 

WTLS

"Wireless Transport Layer Security" Regelgeving voor het veilig versturen van informatie over WAP. Ingesteld door het WAP-forum. Belangrijk bij het uitvoeren van commerciele transakties.

WWW

"World Wide Web" Internet, een software programma om beeldschermpagina's wereldwijd op te halen. Op 6 augustus 1991 publiceerde Tim Berners-Lee de eerste website; het startsein voor een revolutie van het internet. Het internet zelf is al een stuk ouder en zag in 1974 het levenslicht.

 

WYSIWYG

"What You See Is What You Get" Softwareprogramma om webpagina's te maken zoals MS Frontpage en Dreamweaver.

 

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem a.u.b. Contact met ons op!

Technotaal.com is een website van: CRIP - Creation of Resources Information Programs