Profiders - Tijdschriften - Chattalk - E-cards - Netiquette - Clubs - Zoekmachines

.
Woorden die beginnen met een V - v - v - V - v - V

V.90

Officiële ITU-norm: 56.000 bps (bits per seconde)

 

VECAI

VECAI is de vereniging van exploitanten van omroep en telecommunicatienetwerken, de branche-organisatie van kabelexploitanten in Nederland. VECAI is actief op het gebied van kabel, media, en telecom.

 

VectorgeoriŽnteerd

Scalable Vector Graphics afbeeldingen worden op een heel andere manier samengesteld als b.v. JPG of GIF. De plaatjes worden niet als puntjes in het geheugen opgeslagen maar er wordt gekeken naar de lijnen waaruit de tekening is opgebouwd.

Verlicht

Van gloeilamp naar LED!

Vertex

Vorm en grootte van de driehoekjes (Vertex) die 3-D beelden hun vorm geven worden door de processor berekend.

 

Very off

 

VESA

"Video Electronic Standard Association" Organisatie van fabriekanten die normen afgeven voor VGA-,Vidiokaarten en aanverwante artikelen.

 

VESA-localBus

Standaard databus voor videokaarten. Inmiddels achterhaald door snellere databus PCI van Intel.

 

VGA

VGA-Kaart

"Video Graphic Arry" Norm die het gebruik van 256 kleuren bij een resolutie van beeldschermen van 640 x 480 ondersteund.

De VGA-standaard werd ontwikkeld door IBM en is door de jaren heen uitgegroeid als de 'de facto' standaard voor het aansturen van computerschermen. De VGA-standaard werd door IBM in 1987 geïntroduceerd. >>Wiki


is een Videokaart

video conferencing V.80/H.324

D.m.v. een videoconferencing kit is het mogelijk een beeld- en geluidsverbinding op te bouwen voor bijvoorbeeld op afstand vergaderen.

 

Videogeheugen

 

(VRAM) Hierin wordt een digitale representatie van het beeld opgeslagen, alsmede sjablonen, zoals textures. Hoe meer geheugen er op een videokaart zit, hoe meer voorbewerkte beeld-onderdelen erin passen.

Videotex

"Videotex" of Minitel werd in 1982 ingesteld en heeft dus dertig jaar bestaan. In Nederland werd de dienst onder de namen Viditel en Videotex geïntroduceerd. Anders dan in Frankrijk werd de dienst in Nederland echter geen succes.In Frankrijk heeft Minitel lang dienst gedaan. Dat de dienst zo populair werd kwam onder meer doordat er miljoenen Minitel-toestellen gratis werden verspreid. Fransen konden inbellen op de dienst en dan bijvoorbeeld telefoonnummers opzoeken. Maar later konden via de dienst ook artikelen besteld worden en er kon bijvoorbeeld ge-chat worden.

Virus

Programma wat grote gevolgen kan hebben voor de werking van een computer.

 

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem
a.u.b. Contact met ons op!

Websites van CRIP
: Houtdomein - Vloerdomein - Wooddomain - Webdesign - Ardennen-Famenne - Wintersport Ardennen

Visual Basic

Software van Microsoft. programmeertaal. Zoals de naam van de software doet vermoeden, visualiseert Microsoft Visual Basic het schrijven van code. Het grote voordeel daarbij is dat je grafische elementen kunt bouwen, zonder dat je daarvoor actief met de code zelf bezig bent. Zoals "Wat je ziet wat je krijgt" (wysiwyg)

 

Visual C++

Opjectgeoriënteerde programmeertaal.

 

VLB

"Vesa Local Bus" Standaard bus voor insteekkaarten. Inmiddels vervangen door PCI.

 

VML

"Vector Markup Language" Een XML (eXtensible mark-up language) ook wel vector schrift genoemd, die voor CSS (Cascading Style Sheets) wordt gebruikt.

 

VNU-laps

 

Voice dialing

Een telefoon die voice dialing ondersteunt kan telefoonnummers opzoeken op basis van gesproken woorden. Zo kan je bijvoorbeeld vastleggen dat wanneer je "trouwma" zegt de telefoon het nummer van je schoonmoeder belt.

 

Voice mail

Telecommunicatiedienst die het mogelijk maakt om gesproken berichten achter te laten, te lezen en eventueel ook te bewerken. Populaire opvolger van het antwoordapparaat.

 

Voice memo

Als een telefoon dit ondersteunt is het in feite een kleine memorecorder (of dictafoon). Je kan dan een boodschap inspreken en deze later terug luisteren. Niet geschikt voor lange gesprekken, veel meer dan 15 a 30 seconden staat beschikbaar.

 

Voice-message

Modem, die gesprokenwoord omzet in digitale pulsen en deze bewaard op de hardeschijf. Met een geluidskaart of de modemspeaker zijn de ingesproken teksten terug te luisteren.

 

Voice response

Systeem dat automatisch een bericht meldt, bijvoorbeeld; "Al onze medewerkers zijn in gesprek, u wordt zo snel mogelijk geholpen"

 

VOIP

"Voice Over Internet Protocol". Programma om te bellen via het internet.

 

Volmac

Volmac was een Nederlands bedrijf. >> meer

Volt

Voltage

Volt (V) = spanning (voltage). In Nederland geldt voor de afgegeven netspanning de Europese norm en die is tussen 220-230 volt. Voor apparaten die een grote slok spanning lusten levert de elektriciteitscentrale 380-400 volt, dat is krachtstroom.

 

VPN

"Virtual Privata Network" is een concept waarbij een gesloten privé netwerk wordt geïmplementeerd via het openbare netwerk, vandaar het woord virtueel. Met behulp van encryptie en andere beveiligingsmaatregelen wordt het netwerk afgeschermd.

 

VR

"Virtual Reality" Gedachte werkelijkheid. Een wereldbeeld gegenereerd door een computer.

 

VRA

"General Packet Radio Service" Opvolger van het GSM systeem.

 

VRAM

zie "Video geheugen"

VRC

"Virtual Reality Chat" Een programma om je verbeelding te realiseren in krachtige 3D werelden platform.

 

VXD

Bestandsnaam voor Windowsbesturingsbestanden.

 

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem a.u.b. Contact met ons op!

Technotaal.com is een website van: CRIP - Creation of Resources Information Programs