Profiders - Tijdschriften - Chattalk - E-cards - Netiquette - Clubs - Zoekmachines

.
Woorden die beginnen met een U - u - u - U - u - U

UART

"Universal Asynchronous Reciever and Transmitter" In- en uitpakker van start- en stopbits bij asynchrone datacommunicatie waarbij de ontvanger en zender verschillende kloksnelheden hebben.

 

UMB

"Uper Memory Blocks"

 

UMTS

"Universal Mobile Telecommunications System" Snel datacommunicatie netwerk bedoeld voor mobiel internetten. Het is de derde generatie in de mobiele telecommunicatie, vandaar dat ook wel gesproken wordt van 3G. Door de hoge snelheid van de verbinding (2Mbit per sec.) biedt UMTS draadloze toegang tot communicatietoepassingen die nu voornamelijk via het vaste (telefoon- of kabel-) net toegankelijk zijn. Bron: Wikipedia

 

Unix

 

Software systeembesturing programma. Werd veel toegepast in grotere computernetwerken. Tegenwoordig is Linux nu het meest gebruikte UNIX-gebaseerde systeem.

 

Snel, betrouwbaar en voordelig online besteld

Update

Software. Het aanpassen en vernieuwen van een reeds aanwezig basisprogramma.

 

Uploaden

Het kopiŽren van softwareprogramma's van een andere computer of van het Internet uploaden naar je eigen PC. Soms gaat het downloaden langzaam of valt stil en stopt dan ook nog terwijl nog niet alles binnen is. GoZilla is een goede downloadmanager. Zelfs als het laden stil is gevallen gaat dit programma verder waar het is gestopt. www.gozilla.com

 

UPS

"Uninterrupted Power Supply" Voedingsblok geschakeld tussen stopcontact en computer om een constante netspanning te garanderen. Geeft een signaal als de netspanning weg valt, maar blijft wel tijdelijk energie leveren.

 

URL

"Uniform Resource Locator", een adres op het WWW, bijvoorbeeld http://www.crip.be

 

USB

"Universal Serial Bus"
Meer informatie over USB: www.usb.org

 

USB-poort

Aansluitplug voor externe apparaten. Aanzienlijk sneller in dataoverdracht dan de seriŽle- en parallelle poort en geschikt voor meerdere apparaten tegelijk. Ook is het mogelijk om apparaten aan- en af te sluiten als de computer al aan staat. USB is pas beschikbaar vanaf de laatste versie van Windows 95.

USB-Drive
USB-stick

Externe harde schijf zou je deze, bijna op ware grote, stick kunnen noemen. Klein maar groot in mogelijkheden. Opslagcapaciteit van 16 / 32 / 64 / 128 / 256 / 512 MB. Ideaal voor het maken van back-ups. Vervanger van de diskettes, Zip-drive, CD-Recorder en alle andere externe opslagapp.

 

USB-driver

Klein software-stuurprogramma voor het aansturen van USB apparaten.

 

User
userID

Gebruiker of gebruikersnaam.
Userindentity of gebruikerindentiteit.

 

Usenet

Verzamelnaam voor alle nieuwsgroepen op het internet.

 

USSD

"Unstructured Supplementary Services Data" techniek in de GSM-telefonie om direct ongestructureerde data naar een telefoon te kunnen versturen.

 

UTP

"Unshielded Twisted Pair" Getwist verbindingsdraad on- afgeschermd. Eerst ontwikkeld voor ISDN maar wordt veel als netwerk verbindingskabel toegepast.

 

UTP-plug

Als de bekende telefoonstekker, maar dan met 8 kontakten.

 

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem a.u.b. Contact met ons op!

Technotaal.com is een website van: CRIP - Creation of Resources Information Programs