Profiders - Tijdschriften - Chattalk - E-cards - Netiquette - Clubs - Zoekmachines

.
Woorden die beginnen met een H - h - h - H - h - H

Hacker

Specialist in het doorbreken van computerbeveiligingscodes.
"Cracker"is iemand die ongevraagd computers of computernetwerken binnendringt.
Beiden zijn strafbaar als het zonder toestemming gebeurd van de eigenaar.

 

Haedset

Microfoon gemonteerd aan koptelefoon als één geheel.

 

Halfduplex

Geluidsverbinding met eenrichting verkeer. En kant spreekt de andere kant luisterd of omgekeerd. (Walky-Talky codetaal over en over en sluiten) zie ook Full-duplex.

 

Handsfree speaker

Extra functionaliteit op een telefoontoestel of op een gsm. Met een druk op de knop kan je de hoorn of het mobieltje neerleggen om bijvoorbeeld tijdens het gesprek aantekeningen te maken.

Harddisk
Hardeschijf

Dataopslagplaats. De op een computer verzamelde gegevens, die moeten worden bewaard, worden opgeslagen op de hardeschijf. Later zijn deze gegevens weer op te halen, te weizigen of te verwijderen. Meestal de C-schijf in de computer.

 

Hardware

Alle harde onderdelen van een PC en de randapparatuur, insteekkaarten, kabels, pluggen enz. noemen we Hardware.

 

HCC

Hobby Computer Club / HCC is de grootste vereniging van computergebruikers in Europa.
Dé ontmoetingsplaats voor mensen met een gezamenlijke interesse in computergebruik en een kennisnetwerk voor computergerelateerde onderwerpen. HCC werd in 1977 opgericht door een clubje enthousiaste computergebruikers. Nu meer dan 30 jaar later is het dé computervereniging van Nederland.
HCC biedt haar leden vele aantrekkelijke diensten en voordelen.

 

alle afdelingen in Nederland

HDD LED

Stekerplugje voor verbinding van het moederboard met het controle lampje (led) die weergeeft als de hardeschijf (C:) aan het werk is.

HDLC

"High Level Data link Control" Bit-georienteerde regelgeving voor het uitwisselen van informatie die drie stappen omvat: verpakkingsformaat, procedure-elementen en procedureklassen.

Helpdesk

"Hulpdienst" Iedere hard- en softwareleverancier heeft een helpdesk, die telefonisch of via internet is te benaderen voor het oplossen van problemen op zijn produkt.

 

Henry

Joseph Henry, ontwikkeldedie de inductiewet. De henry, symbool H, is de SI-eenheid (Internatiopnale standaard eenheid) voor zelfinductie en wederzijdse inductie van een spoel. Meer bij Wikipedia

 

Hertz

"Hz" Eenheid voor frequentie. 1 hertz is n sinusgolf per seconde.
Vaak worden voorvoegsels gebruikt: KiloHertz (KHz) voor 1000, MegaHertz (MHz) voor miljoen, en GigaHertz (GHz) voor miljard.
Het voor mensen hoorbare gebied van geluidstrillingen loopt van 20 Hz tot 20 Khz. Om een idee te geven: 50 Hz (de frequentie van het lichtnet) is een zeer lage bromtoon. 440 Hz is de a' (1-gestreept) ongeveer bij het sleutelgat van het pianoklavier, en de hoogste toon op de piano (en het hele orkest) is ongeveer 4500 Hz. Hogere frequenties zijn altijd boventonen die de specifieke klank aan een toon geven.

 

Hexa
Hexadecimaal

"Hexadecimaal" betekent letterlijk 16-tallig.

HID

"Human Interface Device" Algemene term voor toestellen zoals een muis, toetsenbord, joystick, vingerafdrukscanner,... Ze vormen allen de verbinding tussen de mens en computer.


HID is ook speciale verlichtingsset voor auto's en motoren.

Hippie netwerk

Geuzennaam. Een voor ieder toegankelijk draadloos netwerk volgens het "Wireless Fidelity" principe.

 

Hits

Telling van bezochte Internetpagina's.

 

HLR

 

"Home Location Register". Database in een mobiel netwerk (bijvoorbeeld GSM-netwerk). In deze database zijn gegevens opgeslagen van de abonnees die behoren bij het gebied van die HLR.

 

Homepage

Eerste pagina van een web-site. Een visitekaartje en inhoudsopgave ineen, met verwijzingen (links) naar andere pagina's en met het onderwerp relaterende web-sites.

 

Hoofdgeheugen

Host

"Gastheer" Een centraalsysteem die door toepassing van hard- en software de toegang tot een netwerk verzorgt.

Bekroonde webhosting voor zowel privé- als zakelijke gebruikers. Als het uw eerste website is, of u een gevorderde gebruiker bent, een One.com webhostingpakket biedt alles dat u nodig heeft.

Hostingabonnement

Een overeenkomst met een provider en een abonne voor het verlenen van bepaalde diensten meestal tegen vergoeding, als doorgeefstation voor e-mail en het plaatsen van een homepage.

 

Hotmail

E-mail profider voor "gratis" e-mail in ruil voor reclame.

 

HRC

"High-Resolution Camera" zie ook ACS of ...klik hier

 

HSS

"High Siera Standard" De eerste specificatie die de logische structuur van een CD-ROM heeft vast gelegd. Genoemd naar het hotel aan Lake Tahoe in Siera Nevada, waar de standaard is ontwikkeld en de overeenkomst in november 1985 werd getekend . Hier is de ISO 9660 standaard uit voortgekomen

 

Html (markup-taal)

"Hyper Text Markup Language" Programmeertaal voor webpagina's.

 

Weblessen.nl

Handleiding HMTL

Startpagina HMTL

Hmtl-kleuren

De kleuren op een computerscherm worden uit rood, groen en blauw samengesteld, zoals bij RGB.
In HTML kunnen kleuren gedefinieerd worden door middel van:
• één van de 16 kleurnamen of
• een RGB-waarde in niet verkorte hexadecimale notatie.
Systeem kleuren en kleurenpalet met codes: Meer>> klik hier

 

HSDPA

"High-Speed Downlink Packet Access" is een protocol voor de mobiele telefoon. Het wordt ook wel 3.5G (of "3½G", òf 3G+) genoemd. HSDPA is een pakketgeschakelde communicatiedienst met een transmissiesnelheid tot 10 keer de UMTS-snelheid van 384 kbit/s. Bron: Wikipedia

http://

"HyperText Transfer Protocol" Regelgeving voor het verzenden van documenten via Internet om b.v. www-pagina's zichtbaar te maken. Onderdeel van een URL.(Uniform Resource Locator) het adres van een bestand op internet. Dit kunnen o.a. webpagina's of afbeeldingen zijn. Ieder bestand krijgt een eigen URL

 

https://

"HyperText Transfer Protocol Secure" is een uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens door middel van een SSL- of TLS--certificaat.

HUB

Knooppunt van aansluitingen. Hier worden de werkstations verbonden met de server.
Bron: Wikipedia

 

Hubhop

Een particulier initiatief van een Amsterdamsbedrijf. Hubhop gaat verder onder de naam 'KPN HotSpots'
Ieder die draadloos internet "Wifi" volgens de 802.11b regelgeving en zich registreerd bij dit bedrijf, kan tegen een maandelijkse vergoeding gebruik maken van de netwerken van de andere deelnemers.

Hyperlink

Of "Link". Een onderstreepte naam of woord in een internetpagina is, door het aan te klikken, een verwijzing naar een ander internetbestand of -pagina.

Hz

"Hertz" Eenheid voor frequentie. 1 hertz is n sinusgolf per seconde.

 

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem
a.u.b. Contact met ons op!

Websites van CRIP
: Houtdomein - Vloerdomein - Wooddomain - Webdesign - Ardennen-Famenne - Wintersport Ardennen

Naar KPN HotSpots Xenon