Profiders - Tijdschriften - Chattalk - E-cards - Netiquette - Clubs - Zoekmachines

Gratis diverse computer cursussen Gratis Cursus
.
Woorden die beginnen met een C - c - c - C - c - C

©

"Copyright" Juridische bescherming voor het produkt van de auteur tegen het overnemen, namaken enz. van zijn produkt. Mits deze natuurlijk auteursrecht (copyright) heeft aangevraagd bij een notaris of bij de belastingdienst.

CA

"Certificate Authority, Certification Authority, Trusted Third Party" Een orgaan dat digitale certificaten uitgeeft voor gebruik door derden.

.CAB

Extensie van een "Cabinet" bestand. Onder Windows worden hier gecomprimeerde installatiebestanden op geslagen. Met verkener zijn ze te bekijken.

Cache
Cache-geheugen

Extra geheugen ter ondersteuning van het RAM-geheugen. Snelle CPU's (processors) vragen sneller om gegevens, het RAM-geheugen kan die snelheid niet altijd aan vandaar die extra ondersteuning.

Cachen

"Binnen hand bereik". Zie ook Cache-geheugen.

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem
a.u.b. Contact met ons op!

Websites van CRIP
: Houtdomein - Vloerdomein - Wooddomain - Webdesign - Ardennen-Famenne - Wintersport Ardennen

CAD

"Computer Aided Design" Software programma om te tekenen. Ingeneurs, architecten en technisch tekenaars over het algemeen gebruiken een CAD programma met alle teken-, meet - en regel-fucties.

(Chattaal Window ) Afkorting van "Control-Alt-Delete", toetscombinatie om een programma af te breken of de PC opnieuw op te starten.

Caddy

Bij sommige merken CD-spelers, -branders moet de CD eerst in een kunststof cassette worden geplaatst voordat hij gelezen of gebrand kan worden.

Calibratie

"Fijnafstemming" Printerafdruk, maar o.a. ook joystick opdrachten vragen bij eertse gebruik om calibratie zodat er precies daarna gebeurd wat werd ingesteld.

Candela

"Candela" (symbool cd) betekent kaars in het Latijn en is de SI-eenheid " Internationale Stelsel van Eenheden" van lichtsterkte. De lichtsterkte geeft aan hoeveel licht zich bevindt in ieder stukje van een lichtbundel. De candela is één van de zeven basiseenheden van het SI .
Meer bi Wikipedia >>

CAPI

"Common ISDN-Applicatie Programmering Interface" een verbinding tussen ISDNhard- en software.

Cardbus

Normering betrekking hebbende op een PCMCIA-slot.

Card Service

CarriŽr

Drager van een analoge draaggolf die wordt gemoduleerd voor spraak en data ovrdracht.

Carriers

Zijn telecombedrijven die belminuten in het groot inkopen en daarmee een prijsvoordeel behalen. Hierdoor worden carriers in staat gesteld om u bestemmingen tegen een lagere prijs aan te bieden dan u bij KPN kwijt zou zijn en kunt u dus flink gaan besparen op uw telefoonkosten. Door met een carrier te gaan bellen, bespaart u tot wel 50% op uw telefoonkosten zonder dat u hier veel moeite voor hoeft te doen. Carriers werken alleen op het vaste net van KPN, u blijft dus met uw aansluiting en abonnement gewoon bij KPN. Prijsvergelijken bij; Bencom

Cartridge

"Container" Houder van inkt of inktstof (toner). Ieder merk, type Fax, printer en kopieerapparaat heeft zijn eigen specifieke model cartridge.

Cascading Style Sheet

Zie: CSS

Case

"Common Application Service Element " Deze term wordt vaak gebruikt door ontwerpers en drukkers als men het heeft over letters. Hierbij staat low-case voor kleine letters en up-case voor hoofdletters.

CAV

 

"Constant Angular Velocity"
Een CD kan op twee verschillende manieren worden afgespeeld. Bij "CAV" blijft de schijf constant dezefde snelheid draaien n.l. 10.000 rpm. (rotations per minute)

De andere mogelijkheid is CLV "Constant Lineair Velocity".
Hierbij blijft de datastroom constant. Een CD wordt van binnen naar buiten afgespeeld. Bij CLV zal de drive bij het afspelen in het begin snel draaien. Naarmate de laserkop meer naar buiten beweegt zal die steeds langzamer gaan draaien.

CCD

"Charge Coupled Device" Een techniek om met lenzen en spiegels het terug gekaatste licht, van een beeld, op te vangen en op te bundelen voor beeldsensoren. Hiermee wordt een optisch beeld omgezet in een digitaal bestand. Gebruikt in scanners, video- en fotocamera's. De meet eenheid van een CCD is in pixels.


meer>>

CCFL

 

"Cold Cathode Fluorecent Lamp" Buislamp, gebruikt in scanners en copieerderapparatuur. >>meer

CD-brander

CD brander of recorder waarmee je een CD kan branden (schrijven). Veelal kunnen deze apparaten ook CD's lezen.

CD brander

CD-DA

"Compact Disk Digital Audio" Regelgeving voor geliud op CD's. Zoals de opslagruimte van 74 minuten muziek op een CD.

CD Fix

Een CD Fix is een rond plak plaatje zo groot als het binnenste gat van een cd. U kunt een cd bijvoorbeeld in een folder, jaarverslag, offertes, brochures, enz. plakken.

CD-i

 

'CD-interactief'' CD met multimedia toepassingen volgens een bepaalde specificatie zoals spelen, cursussen, films,foto reportages. CD-i zijn alleen in speciaal daarvoor geschikte CD-i-spelers af te spelen.

CDN

"Content Delivery Network" is een netwerk van proxyservers die geografisch verspreid zijn over het internet in verschillende datacenters, zodat gebruikers snel en zonder vertraging content kunnen binnenhalen. Dit kan gaan om zowel teksten, documenten, figuren, media, mediastreams, scripten, als applicaties.
CDN worden veelal ingezet voor verbetering van laadtijden.
bron: Wikipedia

CDR

"Call Detail Record" Weergave van alle technische gegevens van een telefoongesprek.

CD-R
CD-Recordable

"Compact Disk Recordable" CD die eenmaal beschreven kan worden met zowel audio als data.

CD-Recorder

Apparaat voor het opnemen en weergeven van audio - en of data- informatie op CD-Rom's. CD-brander of CD-writer.

CD-Rom

"Compact Disk- Read Only Memory" Een CD met data die door een computer wordt gelezen. De CD-Rom is de drager voor: spelen, lessen en computerstuurprogramma's met wel of geen geluid.

CD-Rom branden

Het "branden" zelf gebeurt met een laserstraal. Verdere benodigdheden zijn; CD-Writer, beschrijfbare CD en een software stuurprogramma. Wat er op de CD komt en in welke volgorde is zelf te bepalen.

CD-Rom-drive
CD-Rom-speler

Als een audio CD-speler maar dan tevens ook voor data CD's de z.g. CD-Rom. Op een CD-Rom past ruim 6- tot 700 Mb aan data.

CD-Rom/XA

XA betekend "eXtended Architecture" en is een extra op een CD-Rom met name op audiocompressie (ADPCM) wat de mogelijkheid geeft om maximaal 19 uur muziek op een CD te zetten.

CD-RW
CD-Rewritable

"Compact Disk- ReWritable " Een CD die meerdere malen beschreven kan worden. Deze CD-RW's kunnen niet altijd op een audioCD-speler afgespeeld worden.

CDRW-recorder

CD-recorder die CD-RW's kan lezen en schrijven.

CD brander

CD-writer

CD brander of recorder waarmee je een CD kan branden (schrijven). Veelal kunnen deze apparaten ook CD's lezen.

CDAEs

"Design Automation & Embedded Systems" Het Embedded Systems Institute streeft naar uitbreiding van kennis over ingebedde systemen.
Het openbaar maken van deze kennis is het uitdrukkelijke doel.
De ambitie van het Instituut is om een toonaangevende expertisecentrum te zijn voor embedded systemen.
Meer bij ESI>>

Celeron

Processor. Goedkopere uitvoering van het Pentium model ook gefabriceerd door Intel. Bedoeld als antwoord op de concurentie van de AMD K6-processor.

Cell

 

"GSM-cell" Een gebied waarin een GSM-antenne (basestation) staat opgesteld die alle GSM-gebruikers bedient die zich in dat gebied bevinden. De grootte van een GSM-cell kan varieren van enkele honderden meters (bebouwde kom) tot ruim tien kilometer (buiten bebouwde kom). Ook in de context van andere mobiele technieken zoals DECT en DCS1800 spreekt men van cellen.

Centronics

Brede stekker/plug die met twee clips op zijn plaats wordt gehouden. Veelal toegepast bij printeraansluitingen.

CGI script

"Common Gateway Interface" Een uitwisseling taal (programmataal) van gegevens tussen webpagina's met andere programma's. CGI script staat op de server. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor een teller op je homepage of een gastenboek.

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem
a.u.b. Contact met ons op!

Websites van CRIP
: Houtdomein - Vloerdomein - Wooddomain - Webdesign - Ardennen-Famenne - Wintersport Ardennen

Chat (Chatten)


Chatbox

Direct online met iemand schrijven of praten. Zie hieronder. Smalend heet het "Tetternetten"

Ook wel babbelbox genoemd. Een van de toepassingen van internet is een directe communicatie via het toesenbord met andere aangeslotene van de Chatbox. Je toetst een zin en de anderen kunnen direct reageren. Het is ook mogelijk om met z'n tweeën te chatten. Bij het chatten worden veel afkortingen gebruikt. Chatboxen gaan meestal over een bepaald onderwerp. http://chat.pagina.nl/

Chattalk

Chatgesprekken gaan snel, vaak in een soort turbo-taal vol afkortingen zonder klinkers en veelal ontleent aan het Engels. Vaak ook dezelfde termen als bij SMS'jes. Woordenlijst van veel gebruikte termen.

Cheat

"Trucje" Om in een spelprogramma de regels te omzeilen. Vals spel.

Checksum

"Checksum" kwam men in de tijd van de homecomputer nog vaak tegen. tegenwoordig wordt hier een methode mee bedoeld om te kijken of er geen fouten in een transmissie zijn geslopen. Het is een aparte code die vaak aan het eind van een invoer regel volgde en het product is van de controle getalswaarde. Als een van de invoer tekens niet klopt, wordt uitvoer geweigerd en kun je pas verder als na correctie wel de juiste tekens op een rijtje staan.

Chipset

"Chipset" is een in de computerbranche vaak gebruikte term om de geïntegreerde schakelingen aan te duiden die in samenwerking met de processor worden gebruikt op een bepaald moederbord.


meer>>

Chrome

"Chrome" is sinds 2008 de eigen internetbrowser an Google. Analisten verwachten dat Internet Explorer en Opera het meeste last zullen hebben van de nieuwe browser. Firefox is een geduchte concurrent voor Internet Explorer op desktop-pc's en Apple's.

Chrome is gericht op snelheid en eenvoud. Voor gratis download klik op het logo

Circuit switched

Een manier van communiceren waarbij een gesloten circuit wordt opgezet voor de duur van een gesprek of dataoverdracht. Nadat het circuit is opgezet c.q. de verbinding is geopend, wordt gedurende de tijd van de verbinding een bepaalde bandbreedte gereserveerd. Het klassieke telefoonnetwerk (oPSTN) is gebaseerd op circuitschakeling. Circuitschakeling staat tegenover pakketschakeling waarbij lange berichten worden opgedeeld in kleinere pakketten alvorens ze worden verzonden over het netwerk.

CIF

CIF (Common Intermediate Format), ook bekend als FCIF (Full Common Intermediate Format), is een indeling die wordt gebruikt op de standaardisering van de horizontale en verticale resoluties in pixels van YCbCr sequenties in de video signalen, gebruikte in video teleconferencing systemen. Het werd voor het eerst voorgesteld in de standaard H.261.

CIF werd ontworpen om gemakkelijk te converteren naar PAL of NTSC normen. CIF definieert een videofragment met een resolutie van 352 × 288 zoals PAL bron Input Format, een framerate van 30000/1001 (ongeveer 29,97) frames als NTSC, met kleur gecodeerd met YCbCr 4:2:0.

CIS

"Comtact Image Scanner" Een compacte techniek om het terug gekaatste licht, van een beeld, op te vangen en te bundelen voor een scannersensor.

klik hier voor een groter beeld

"Card Information Structure" De geprogrameerde gegevens structuur van een PC-Card.

CISC

"Complex Instruction Set Computer "

CliŽnt

Is een gebruiker van, en aangesloten op een netwerk met een server en die ook gebruik maakt van de gegevens van die server.

Clip-arts

Kant en klare tekeningen, afbeeldingen om zelf in programma's te gebruiken.

Clock

Cloud

Cloud, hét toverwoord in IT land op het moment. Het is een verzamelnaam voor centraal aangeboden IT diensten via het internet. De vakbladen storten zich er volledig op, als je sommige artikelen moet geloven ben je als ondernemer wel gek als je niks met “De Cloud” doet.

CLSS 2

Cluster

CLV

"Constant Lineair Velocity". zie CAV

CMOS

CMS

 

"Content-Management System" Onderhoud methode voor webpagina's. Een content management systeem is software dat alle inhoud van je website bijhoudt. Zo'n inhoud kan eenvoudige tekst zijn, foto's, muziek, video, documenten, of eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Een groot voordeel van het gebruiken van een CMS is dat het bijna geen technische vaardigheden of inzicht vereist om het te beheren. Het CMS beheert alle inhoud, zodat jij dat niet hoeft te doen.

CMYK
zie ook: RGB en Hmtl-kleuren

"Cyaan, Magenta, Yellow, Key" Met deze vier basiskleuren, inclusief Key zwart, kunnen een groot aantal kleuren worden verkregen. Dit systeem wordt vooral gebruikt bij drukinkten, printers en opmaak-programma's voor designers

CO

"Click Out" vergoeding (afgekort met CO) is een vergoedingsmodel waarbij de adverteerder een bedrag betaalt waarneer een bezoeker op de website van de adverteerder doorklikt. Een voorbeeld van een type adverteerder dat vaak een click out vergoeding hanteert zijn vergelijkingssites. De vergelijkingssite zal waarschijnlijk een iets hogere CPC ontvangen dan hij uitkeert aan click out vergoeding. (Daisycon)

Coax

Een coaxiale kabel is speciaal voor het doorgeven van hoogfrequente signalen, zoals voor televisie en computernetwerken. De is opgebouwd uit een binnengeleider met daaromheen isolatie. De betere kabels zijn vervolgens afgedekt met een metaalfolie waar overheen een mantel van gevlochten metalen draadjes is aangebracht.

Codec

Software om bestanden te coderen of te decoderen.

.com

Afsluit extensie van een domeinnaam.

Commando

"Opdracht" Door het indrukken van een combinatie van toetsen herkent de computer de daar aan verbonden opdracht en zal die dan ook uitvoeren.

Communicatie via licht

Binnen afzienbare tijd zal alle communicatie via licht kunnen verlopen
"Grafeen" is een stof waarvoor grote interesse bestaat, omdat ze unieke elektrische en lichtoverdragende eigenschappen heeft.
Zie Grafeen

Compact disc

CD met data. Dat kunnen bestanden, programma's maar ook beelden zijn, zoals de CD waar u nu mee werkt. Het Electronisc Woordenboek van CRIP.

Compatibiliteit

Compiler

Een "compiler" (letterlijk samensteller of opbouwer) is een computerprogramma dat een invoer vertaalt in een bepaalde uitvoer. Het vertalen of omzetten wordt compilatie of compileren genoemd.

meer bij Wikipedia >>

 

Component

Een component is een kleiner, opzichzelfstaand deel van een groter geheel.

Component kan verwijzen naar:
*elektronische component, in de elektrotechniek de onderdelen van elektrische apparatuur;
*component (scheikunde), in de scheikunde een eenheid van moleculen in een chemisch systeem;
*component video, in de televisietechniek een signaal bestaande uit meerdere componenten;
*component (UML), een onderdeel van de Unified Modeling Language;
vectorcomponent, in de wiskunde de invloed van een vector in een bepaalde richting.

meer bi Wikipedia >>

COM-poort

 

"Communicatiepoort"
De meeste PC's hebben standaard twee poorten (COM1 en COM2) waar een modem of printer op wordt aangesloten. COM-poorten zijn z.g. seriŽle poorten en deze staan voor het communiceren per bit. Terwijl bij de "Parallele-poort"de communicatie met 8 bits tegelijk wordt verstuurd.

Compressie
Comprimeren

Samenpersen van een bestand. Bij gebruik op de PC wordt het weer uitgepakt.

Computer

 

CONFIG.SYS

Systeembestand voor DOS toepassingen voor het opstarten van de PC.

Configuratie

Voorbeeld: Het op elkaar afstemmen/afstellen van alle compenenten, zowel in als buiten de systeemkast, van je computer.

Configuratiescherm

Via "Start" en "Instellingen" komt u in het configuratiescherm. Alle hardware (randapparatuur) en software (programma's ) worden zichtbaar en instelbaar, maar bezint eer ge begint gaat hier zeker op.

Connector

Stekker of plug.

Console

Spelcomputer die wordt aangesloten op televisiescherm, zoals een Wii en Playstation.

Control unit

Controller

Convergentie

Op het gebied van Informatie- en Communicatietechnologie wordt met convergentie het fenomeen bedoeld dat verschillende technologieën en marktpartijen naar elkaar toe groeien.
>>Meer bij Wikipedia

Cookie

 

De meeste sites die u op internet bezoekt laten een "tekstberichtje"achter op uw computer om bij de volgende bezoeken niet opnieuw gegevens van u te hoeven vragen. Als het goed is zijn het onschuldige vragen. Af en toe controleren op; C:\\WINDOW\Cookies, kan nooit geen kwaad.

Corrupt

Gegevens kloppen niet meer omdat er iets fout is gegaan bij het verzenden, ontvangen of opslaan.

Coulomb

De wet van Coulomb, genoemd naar de Franse natuurkundige Charles-Augustin de Coulomb, beschrijft de kracht die twee elektrische ladingen op elkaar uitoefenen. Als de ladingen beide positief zijn, of beide negatief, oefenen zij een afstotende kracht op elkaar uit. Zijn hun tekens tegengesteld, dan is de kracht een aantrekking. Meer Wikipedia >>

Counter

"Teller" Veelal toegepast als teller van het aantal bezoekers van websites. Op het net zijn veel z.g; vrijtellers te vinden, maar wat is vrij? Vaak wordt er een reclame pop-up gekoppeld aan de teller.

CPC

"Cost Per Click" term bij webAffiliaties. CPC is een beloningsmodel waarbij een publisher een kleine vergoeding krijgt uitgekeerd voor iedere unieke bezoeker die klikt op een banner/tekstlink van een adverteerder. (Daisycon)

CPI

"advanced Configuration and Power Imanagement" Regelgeving voor energie beheer in de PC.

CPL

"Cost Per Lead" term bij webAffiliaties en drukt de kosten uit die de adverteerder betaald voor elke gegenereerde lead. Een CPL-vergoeding wordt uitgekeerd als een bezoeker persoonsgegevens achterlaat op de website van de adverteerder. Een lead is bijvoorbeeld een informatie-aanvraag of een inschrijving op een nieuwsbrief. De adverteerder gebruikt deze gegevens vervolgens voor marketingdoeleinden. (Daisycon)

CPM

CP/M

"CPM" term bij webAffiliaties en staat voor Cost Per Mille en drukt de kosten uit die de adverteerder betaald voor 1000 vertoningen van zijn advertentie.

"Control Program for Microcomputers" CP/M was oorspronkelijk een 8-bits besturingssysteem. Het was het eerste besturingssysteem dat dankzij een modulaire opbouw aangepast kon worden aan de hardware van verschillende typen computers.

CPO

"Cost Per Order" Term bij webAffiliaties, hiermee wordt aangegeven wat de adverteerder betaald voor elke gegenereerde order. Ook wel CPS ( genoemd.

.cpp

".cpp" is een extensie en staat voor CPlusPlus = C++ (zie ook: Dev-C++)

Dev-C++ is een gratis programma en kun je hier downloaden.

CPS

CPS ook CPO

"Carrier PreSelectie" is de dienst waarmee u telefoongesprekken automatisch via een andere aanbieder kunt laten lopen, terwijl u uw abonnement bij KPN behoudt. Via 0800-1273 kunt u uw instellingen checken en horen via welke aanbieder u belt.

"Cost Per Sale" Term bij webAffiliaties, hiermee wordt aangegeven wat de adverteerder betaald voor elke gegenereerde order. Ook wel CPO genoemd.

CPU

"Central Processing Unit". Is de motor van iedere computer. De CPU doet al het rekenkundig werk om de besturings-software te laten draaien. Er zijn door de loop der jaren verschillende processoren ontwikkeld. Machinetaal, maar vooral de snelheid maken processoren verschillend.

CR

Term bij webAffiliaties, "CR" staat voor Conversie Ratio en is het percentage van kliks wat tot een betaald resultaat leidt, dus een lead of een sale. Hiermee kan de effectiviteit van het medium gemeten worden.

Crack

Een softwareprogramma wat is gekopieëerd en waarvan de beveiliging van het orgineel is doorbroken. Een crack is een illegaalprogramma.

Cracker

"Cracker"is iemand die ongevraagd computers of computernetwerken binnendringt. Beiden zijn strafbaar als het zonder toestemming gebeurd van de eigenaar.

Crash

Conflicten in de software of....u bent sneller dan de computer, allemaal mogelijke oorzaken van craches, het bevriezen van bewegingen op het scherm.

CRL

"Certificate Revocation List" Een lijst van certificaten die herroepen of vervallen zijn en waarop dus niet meer vertrouwd kan worden.

CRT

"Cathode Ray Tube" Kathode straal buis ofwel gewoon; Beeldbuis.

CSD

"Circuit Switched Data" Circuit Switched Data (CSD) is de oorspronkelijke vorm van de gegevensoverdracht ontwikkeld voor dec "time division multiple access" (TDMA)-gebaseerde mobiele telefoon systemen zoals Global System for Mobile Communications (GSM). CSD maakt gebruik van een radio-tijd-slot tot 9,6 kbit / s datatransmissie te leveren aan het GSM-netwerk en Switching subsysteem, waar het kan worden aangesloten via het equivalent van een normale modem op het Public Switched Telephone Network (PSTN) die rechtstreeks bellen naar een dial-up service.

CSS

 

"Cascading Style Sheet" Onderdeel van het ontwerp- opmaakprogramma voor websites. Om en website een consequent uiterlijk te geven kunnen de opmaakgegevens in één bestand worden opgeslagen en vanuit andere bestanden worden opgeroepen. CSS maakt het ook mogelijk om opmaak veranderingen in een keer voor de hele website te wijzigen. Meer over CSS


CTR

Term bij webAffiliaties en met "CTR" wordt Click-Through Rate bedoeld. Dit is het percentage van het aantal klikken op een advertentie (bijv banner of textlink) gedeeld door het aantal keer dat de advertentie vertoond wordt. Ook wel Clickthrough, Clicktroughs en doorklik genoemd.

Cursor

"Muisaanwijzer" of cursor is de aanwijzer op het beeldscherm van een computer. Wanneer er met de muis bewogen wordt, beweegt de cursor mee.

Cursortoetsen

Met de vier pijltjestoesen op het toetsenbord is de cursor te sturen.

Cursus

Gratis Cursus in: Nederlands - Engels - Spaans - Access • Excel • Outlook • Photoshop • Dreamweaver • Illustrator • MS Word • Flash • Paint Shop Pro • Adobe Premiere • Windows 7 • Powerpoint • Office 2010 >>meer

Gratis Cursus in: Nederlands - Engels - Spaans

CW

"Call Waiting" (telecom) oproep in wacht.

Cybercash

"Online geld" Betalingsverkeer via het internet neemt steeds grotere vormen aan en steld ook steeds meer eisen aan veiligheid.
Schrijver Robert Guttmann over; "Cybercash applies economic analysis to this form of electronic money to understand how it will enable the internet to re-establish itself as the dynamic centre of the economy and how this money form may become the dominant payment mechanism rivalling cash, paper cheques or credit cards."
>>meer

Naar Bol.com

Cyberspace

Aanduiding voor de interactieve wereld die ontstaat door computers uit de hele wereld met elkaar te verbinden. Een populaire naam voor het World Wide Web (w.w.w.) en alles wat er mee heeft te maken.

Cyrix

"Cyrix" was een Amerikaans bedrijf dat in 1988 begon als gespecialiseerde leverancier van professionele rekenapparatuur voor 286- en 386-processors. Het bedrijf moest vele rechtszaken van onder andere Intel doorstaan en ging uiteindelijk op de fles door de hevige concurrentie van Intel en AMD.

"Cyrix" is ook een accuscheider is een uitstekend alternatief voor diode of FET laadstroomverdelers. Het spanningsverlies is praktisch nihil.
Zodoende hoeft het uitgaande voltage van dynamo’s of acculaders
niet verhoogd te worden.

Zonnepanelen kopen

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem a.u.b. Contact met ons op!

Technotaal.com is een website van: CRIP - Creation of Resources Information Programs