Profiders - Tijdschriften - Chattalk - E-cards - Netiquette - Clubs - Zoekmachines

.
1- 2 - 3 - 16bits - Woorden die beginnen met een cijfer.

1TR6

ISDN regelgeving voor het D-kanaal.

 

2B+D

De standaard ISDN Basic Rate desktop service bestaat uit 2 B-kanalen en 1 D-kanaal. De B-kanalen transporteren spraak, gegevens of beelden met een snelheid van 64 Kbps. De D-kanalen transporteren besturingsgegevens, signalering en linkmanagement-data met een snelheid van 16 Kbps.

 

2,4 GHz

Licentievrije radioband dat over de hele wereld voor draadloze lokale netwerken (WiFi) wordt gebruikt.

 


Linksys Wireless-G

3-Dimensionaal

Hoogte, breedte en diepte. Bij verschillende spel- en tekenprogramma's zijn programeurs er in geslaagd om op een platte beeldbuis toch diepte te creeeren.

 

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem
a.u.b. Contact met ons op!

Websites van CRIP Houtdomein - Vloerdomein - Vademecum - Wooddomain - Webdesign - Ardennen-Famenne - Wintersport Ardennen

3D-Printer (Rapid prototyping)

Het rapid-prototyping-proces maakt deel uit van het CAD-CAM-proces.

Als één van de eerste in Nederland opent RIDIX een winkel voor 3d printers en toebehoren. En nee, geen lange wachttijden van 2 tot 4 weken maar alles direct uit voorraad leverbaar. Denk je er al langer over na om een 3d printer aan te schaffen maar wil je eerst wel een zien wat deze echt kan ? Dan is dit je kans. In de winkel kan je de 3d printer van dichtbij aan het werk zien. Deze unieke ervaring zal je overtuigen om een 3d printer aan te schaffen.
Creëer je eigen ontwerpen en print ze uit in het materiaal en kleur naar je keuze.
>> meer
Ook Media Markt heeft onlangs in Arnhem een instore 3D-shop geopend. De elektronicaretailer werkt hiervoor samen met 3D-printplatform Fablab Arnhem en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Da Vinci 1.0 3D Printer

3D-PrinterPen

Naast een 3D-printer wordt er hard gewerkt aan een 3D-printerpen. Deze brengt laag voor laag opbouwend het materiaal aan.

 

3D-Vidiokaart

Vidiokaart met veel geheugenchips. Om 3D effect te krijgen op een platvlak wordt er gewerkt met schaduw, kleurverschillen en perspectief (lijnenspel).
Voor het rekenwerk is veel geheugen nodig.


Vidiokaart 3D

4G

4th generation en is de vierde generatie van mobiele-telecommunicatiestandaarden. Het is de nieuwe technologie om supersnel mobiel te surfen, maar vooralsnog omstreden door de hoge straling. Providers die de 4G technologie promoten bedoelen een lichtere versie de LTE (Long Term Evolution), die is 3.9G. LTE biedt theoretisch downloadsnelheden tot 326 Mbps.


 

5 inch diskdrive

Is een ongeveer 13 cm slappe vynilschijf. De voorganger van de "Floppy's" die we nu kennen met ook de mogelijkheid om gegevens op te slaan.

 

10 BaseF

BaseF fabriceerd glasvezelkabels, die als voordeel hebben t.o.v. de coaxkabel: de hoge snelheid van de datatransmissie en de grote afstanden die kunnen worden overbrugd (tot 200 km). Glasvezel is niet gevoelig voor storing door inductie, waardoor er geen rekening gehouden hoeft te worden met aanwezige hoogspanningskabels of storende apparatuur.

15 inch monitor

 

De maat staat voor het diagonaal meten van de beeldbuis. 14 inch waren de eerste monitors. 17 - en 19 inch zijn nu de gangbare afmetingen. Tegenwoordig is voor DTP en andere grafische programma's 20 inch al te klein bevonden.

16 bits

Kwaliteitsnorm o.a. voor geluidskaarten. 16 bits = 16 stemmig (toonbereik) op - en weergeven. Voor gewoon spraak en muziek is dit voldoende. Kwaliteit wordt verkregen met 32 en zelfs 64 bits geluidskaarten.

 

33K6-modem

56K-modem

"MOdulator DEModulator" Hiermee communinuseert de computer via de telefoonlijn met andere computers (internet)

56K is sneller dan 33K6.

1394 digital line

" IEEE 1394" is op de markt gebracht onder de naam FireWire. Hij werd ook door Sony als iLink-technologie toegepast, maar nmiddels vervangen door USB.

 

1800 Mhz-band

 

Draaggolf frequentieband te vergelijken met de 900 Mhz. met dit verschil dat het frequentie bereik groter is.
Met andere woorden de kwaliteit van het geluid is beter.

 

16-speed

Kwaliteitsnorm voor de leessnelheid van CD-Rom-spelers. Een 16-speed speler leest 16 maal sneller als een single-speed-speler.

 

802.11b

 

Regelgeving voor "Wireless Fidelity". (Wifi)

De overheid heeft voor particulier gebruik een deel van het radiospectrum (golfbereik) vrijgegeven.
Dit is de zogenaamde ISM-band. Bijvoorbeeld, de golven die een magnetron gebruikt om een maaltijd op te warmen, mobiele telefoons, steeds meer apparaten communiceren draadloos volgens het "802.11b" protocol.

80386 / 80486

Beide nummers zijn aanduidingen voor een processor de z.g. CPU (Centrale Prosessor Unit), het hart van de computer. Voor deze types was er nog de 8088 en de 80286. Na de 80386 en de 80486 kwamen de Pentium types.
Naam en type was tevens een soort van kwaliteits aanduiding.


@

"at" of "apenstaartje" Vast gegeven in een internetadres.

 

Zonnepanelen kopen
AKO.nl: 140.000 boeken!

Iedere dag komen er nieuwe afkortingen, woorden, begrippen bij en verdwijnen er ook gelinkte websites.
Zie "Disclainer" - Als een link niet werkt neem
a.u.b. Contact met ons op!

Websites van CRIP
: Houtdomein - Vloerdomein - Vademecum - Wooddomain - Webdesign - Ardennen-Famenne - Wintersport Ardennen